Snowden saken

01.07.2013
08:43

Dere som følger med på nyheter har vell hørt om Snowden saken, hva mener dere om han? Er han en helt eller landsforræder?

Jeg støtter Snowden i det han har gjort, han har hjulpet oss med å se hva som faktisk foregår, men igjen så prøver media å få han til å se ut som en drittsekk for å ha gitt ut informasjon.

Han har flyktet fra Amerika, han oppholder seg nå i Russland. Han kommer nok aldri til å se slekt eller familie, setter han foten sin innenfor Amerika igjen er det en stor sjangs for at han blir "borte".

Litt informasjon om Snowden : 

Tidligere CIA-ansatt Edward Snowden (30) står bak omfattende lekkasjer om amerikansk overvåking.

Snowden meldte seg i 2003 til krigstjeneste i Irak, men brakk begge beina under trening. Han har en fortid som datatekniker i CIA og har jobbet på kontrakt for National Security Agency (NSA).

Han var fram til 10. juni ansatt i IT-selskapet Booz Allen Hamilton, som har nær forbindelse til amerikansk etterretningsvesen. Men han mistet jobben på grunn lekkasjene.

Tanken om å lekke opplysninger slo ham første gang i 2007, da han jobbet for CIA i Genève.

Snowden sier han nølte, i håp om at valget av Barack Obama til president året etter ville føre til endringer i overvåkingsvirksomheten.

Journalister som har intervjuet Snowden, beskriver ham som stillferdig, smart, uformell og lite selvopptatt. Framfor alt er han en uvanlig dyktig dataekspert, blir det sagt.

Snowden befant seg fram til søndag i Hongkong. Derfra har han blant annet lekket opplysninger om NSAs etterretningsprogram PRISM, som innebærer at amerikanske myndigheter har overvåket data som privatpersoner har utvekslet via Facebook, Google, Microsoft og Apple, samt mobiltelefondata fra selskapet Verizon.

Søndag forlot Snowden Hongkong og reiste videre til Moskva. (Kilder: NTB-AFP-BBC)

 

En artikkel fra nrk, gå inn på siden og spill av videoenhttp://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11106699

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits