Mer overvåking i Norge

01.07.2013
08:28

Informasjon hentet fra : http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/disse-har-overvaaket-nordmenn-for-amerikanske-myndigheter-3332941.html

TV 2 Nyhetene har identifisert en rekke av de 15-20 personene som jobber eller har jobbet med å overvåke nordmenn for amerikanerne. Personene har bakgrunn fra blant annet politiet, Forsvaret og den private sikkerhetsbransjen.

Olaf Johan Johansen (71) - Tidligere politiinspektør og anti-terrorsjef i Politiets Overvåkingstjeneste. Johansen sluttet i POT i januar 1997. Det skjedde i forbindelse med POTs håndtering av Berge Furre-saken. Johansen jobbet fra 1974 til 1992 i overvåkingsavdelingen ved Asker og Bærum politistasjon.

Gunnar Tveit (63) - 63-åringen har tidligere vært politiavdelingssjef ved Oslo politidistrikts Operative samordningsseksjon. Tveit har også hatt en lederstilling i Beredskapstroppen (såkalte Delta). Han jobbet ved Oslo politidistrikt fra 1978 til 2004. Han ville ikke snakke med TV 2 da han ble konfrontert med bildene hvor han Overvåker demonstranter i Oslo.

Ivar Follestad (70) - har tidligere jobbet som politiavdelingssjef i Kripos. Han har vært åpen om at han har jobbet ved den amerikanske ambassaden, men ikke at han har hatt tilknytning til overvåkingsteamet. TV 2 har observert ham i Handelsbygningen i Oslo hvor USA hadde plassert sin hemmelig etterretningsorganisasjon SDU. Han nektet for kjennskap til disse lokalene, men TV 2 har bilder som avslører at han hadde egen nøkkel til bygningen.

Leif Karsten Hansen (72), som er blitt beskyldt for å ha jukset med pengebeviset i Treholt-saken, hadde en svært sentral rolle da den hemmelige overvåkingsgruppen Surveillance Detection Unit (SDU) ble etablert i Handelsbygningen våren 2000. Hansen jobbet tidligere i Teknisk avsnitt i POT.

Per Ivar Borseth (66) - har jobbet i Oslo politidistrikt. Han har blant annet jobbet i Beredskapstroppen..

Synnøve Paulsen (61) - har jobbet som politiavdelingssjef i Kripos. Hun var leder av Desken og Europol på Kripos. Hun har internasjonal erfaring blant annet som politirådgiver i Albania.

Mann (44) - Operativ leder av SDU-gruppen. Han har ingen erfaring fra norsk politi eller Forsvaret. 44-åringen er opprinnelig født i Sverige og er samboer med en norsk politikvinne.

Mann (39) - Bakgrunn fra Forsvaret og har deltatt i flere utenlandsoperasjoner.

Mann (41) - jobber i dag i en sivil deltidsstilling ved Oslo politidistrikt. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 2001. Samtidig som han har jobbet i politiet har han jobbet i overvåkingsgruppen. Han har ble tilknyttet SDU rundt 2004. Mannen er også tilknyttet en spesialavdeling i Forsvaret og har deltatt på noen utenlandsoperasjoner.

Mann (39) - har lang fartstid fra en spesialavdeling i Forsvaret.

Mann (37) - har bakgrunn fra en spesialavdeling i Forsvaret.


Slik overvåket de oss : http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/slik-overvaaker-usa-nordmenn-3332998.html

Og noen ekstra linker til overvåking saker : http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7366477

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits